Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä (PHHYKY) on valinnut Solutoksen PIRKKO®-ratkaisun psykiatrian palvelujen tuotannonohjausjärjestelmäksi keväällä 2020. PHHYKY:n mukaan onnistunut PIRKKO®-järjestelmän koekäyttö ja niin sanottu palvelukäyttömallinnus antoivat selkeän näytön Solutoksen ratkaisun eduista ja mahdollisuuksista.
”Odotan, että PIRKKO® tukee meitä siinä, että saamme meillä käytössä olevilla resursseilla parhaat mahdolliset palvelut alueemme potilaille. Lisäksi odotan järjestelmän tukevan johtamista ja työntekijöiden kuormituksen seurantaa ja tasa-arvoista työkuormituksen jakautumista”, tiivistää psykososiaalisten palvelujen ylilääkäri ja tulosaluejohtaja Heli Peltola PHHYKY:stä.
Peltola lisää arvostavansa sitä, että PIRKKO®-järjestelmään on rakennettu sisään parhaat psykiatriset hoitokäytännöt, yleisen toiminnanohjauksen lisäksi.
”Meidät vakuutti kokonaisuus, sillä samantyyppistä ratkaisua ei ollut tarjolla muualla.”
PIRKKO®-ratkaisu kiinnostaa
PIRKKO® on jo aiemmin otettu käyttöön Soitessa 2018 (Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä) ja Sosterissa 2019 (Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä). Lisäksi Kymsote (Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä) valmistelee PIRKKO®-ratkaisun käyttöönottoa.
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on siis jo neljäs julkisen sektorin palvelutuottaja, joka ottaa PIRKKO®-ratkaisun käyttöön. PIRKKO® käyttöönotetaan PHHYKY:ssä siten, että sovelluksen uusin versio on siellä tuotantokäytössä jo marraskuussa 2020.
Solutos käy parhaillaan aktiivisia PIRKKO®-yhteistyökeskusteluja useiden julkisen sektorin palvelutuottajien kanssa. PIRKKO®-perhe laajenee myös sosiaali- ja perhepalveluihin kehitteillä olevan Perhepirkon myötä.
Solutos kehittää Perhepirkkoa nyt tiiviisti Kurikan ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Perhepirkko pilotoidaan tulevana syksynä, ja se on tehty erityisesti systeemisen lastensuojelun käytännön työkaluksi.
Lisäksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin lastenpsykiatrian yksikkö tilasi syksylle 2020 PIRKKO®-ratkaisun koekäytön. Koekäytön aikana solutoslaiset pitävät työpajoja Hämeenlinnan kaupungin lastensuojeluyksikön kanssa, niin sanotussa PERHEPIRKKO®-pilottihankkeessa.