Hei Lääkäri, meillä sinua kuunnellaan!

”Minua on kuultu hyvin.” Tähän oman lääkärimme lausahdukseen tiivistyy paljolti se, miksi työntekijät viihtyvät meillä Solutos Oy:ssä pitkään – ja ovat ylpeästi solutoslaisia.

Ylpeästi solutoslainen olen jo minäkin, vain kuukauden työkokemuksella.

Yrityksemme toukokuisilla koulutuspäivillä Solutoksessa työskentelyn plussat tiivistyivät sanoihin joustavuus, edelläkävijyys, inhimillisyys, hyvän tekeminen ja kehittäminen.

Olemme enemmän kuin ostopalvelulääkäreitä välittävä yritys.

Olemme muutoskumppani, jonka intohimona on ihmisten hyvinvointi ja suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen viimeisimmän tutkimustiedon mukaiseksi.

Uudistamisessa meillä ovat ykkösvalttina ensinnäkin omat, erinomaiset lääkärimme mutta myös ainutlaatuinen perhekohtainen ohjausjärjestelmämme PIRKKO™, joka helpottaa terveydenhuollon ammattilaisten työtä ja tekee työnteosta sujuvampaa sekä tehokkaampaa.

Intohimona ihmisten hyvinvointi

Ensimmäisten työviikkojeni aikana omaan silmääni on pistänyt Solutoksen johdon ja tiimin joustavuus ja palvelualttius omaa henkilöstöä kohtaan.

Meillä työntekijöitä kuunnellaan ja otetaan huolet selvitettäviksi heti. Yhteishenki on tosi hyvä, ja sitä kulttuuria haluan omalla työlläni yhä vahvistaa.

Solutoksessa kehitämme asiakkaidemme – eli sairaanhoitopiirien ja kuntayhtymien – perhepalveluita ja tuemme heitä muutosjohtamisessa. Ja ehkä juuri PIRKKO™-perhekohtaisen ohjausjärjestelmän kehittämisen myötä perhekeskeisyys on täyttä totta myös omien työntekijöidemme suuntaan.

Huomioimme henkilöstömme yksilölliset perhetilanteet laajasti niin rekrytointi- ja urasuunnitteluvaiheessa kuin työsuhteen aikanakin ja tuemme sopivien ratkaisujen löytymistä.

Joustoa elämäntilanteiden mukaan löytyy esimerkiksi työajoissa ja -tavoissa. Meillä lääkärit voivat tehdä kokopäivätyötä, etä- tai lähityötä, pitää sapatti- tai tutkimusvapaan tai työskennellä projektiluonteisesti – ja siirtyä joustavasti paikasta toiseen, olla välillä sairaalassa, toisinaan poliklinikalla tai kotikonttorilla.

Lääkäreiden uramanagerointia

Kuuntelemme tarkalla korvalla omien lääkärien ja meille hakeutuvien lääkärien tarpeita ja räätälöimme urapolkuja sen mukaan. Urheilutermein ilmaistuna toimin itse oikeastaan lääkärien uramanagerina.

Urapalveluihin panostamme jatkossa vielä vahvemmin, sillä konkaripsykiatrimme Veijo Nevalaisen sanoin esimerkiksi erikoistuvat lääkärit ovat usein hyvin yksin urahaasteidensa keskellä. Uramanageroinnille on kuulemma ollut kysyntää jo vuosia.

Meillä voi yhdistää kliiniseen työhön erilaisia osaamisen syventämisen alueita, joita tuemme askel askeleelta.

Esimerkiksi kehittämisorientoituneelle lääkärille oiva vaihtoehto on lähteä tekemään töitä Solutos-klinikalla, innovatiivisen uudistustakuun parissa.

Uudistustakuussahan on kyse julkisen terveydenhuollon kehittämisestä rinnakkain julkisen puolen lääkäreiden kanssa tulostakuulla. Työssä on tukena Solutoksen oma PIRKKO™-perhekohtainen järjestelmä ja jatkossa oma PIRKKO-lääkärien kehittämisrinki.

Kehitämme ja toteutamme myös vanhaa kunnon mestari─oppipoika-mallia moderneilla työvälineillä.

Pieni firma, mutta paljon on kehitteillä ja juuri oikeaan aikaan yrityksen kehityskaarta – erityisen hyvällä meiningillä!

Omien suusta kuultua

Omat lääkärimme toivatkin koulutuspäiviemme ryhmätyössä esiin, että arvostavat erityisesti sitä, ettei Solutoksessa ole turhaa byrokratiaa, organisaatio on läpinäkyvä sekä matala ja heidän suuntaansa pätee yhden luukun periaate. Lääkärit saavat meiltä kokonaispalvelupaketin.

Heidän suustaan kuultua:

”Ollaan aidosti uudistamassa ja tekemässä hyvää.”

”Minua on kuultu hyvin.”

”Tulin Solutokseen, koska kollegiaalisuus oli kohdallaan.​”

”Työryhmänä toimimme Solutoksen tiiminä.​”

”Solutos joustaa elämäntilanteen mukaan.​”

”Tekemisen meininki.​”

”Eri työaikojen kirjo hyvää.​”

”Ei turhia rutiineja, saa kehittää.​”

”Hyvät pomot.​”

”Ratkaisukeskeisyys.​”

”Altruismi.​”

”Joustavuus! Tehdään hyvää!​”

Lopuksi totean, että meidän on pidettävä osaajistamme huolta. Asiantuntijapalveluissa ja johtamisessa on kyse nimenomaan siitä, että luodaan juuri ne oikeanlaiset rakenteet, jotta lääkärit pystyvät tekemään heille rakasta ja tärkeää työtä ja voivat edetä urallaan omia tavoitteitaan kohti.

Minun on helppoa sanoa, että Solutoksessa on jo saavutettu seitsemän vuoden olemassaolon aikana jotain hyvin tärkeää: aitoa yhteisöllisyyttä ja jaettu ymmärrys siitä, että olemme Solutos-tiiminä aidosti uudistamassa maamme terveydenhuoltoa ja perhepalveluita – ja ennen kaikkea tekemässä hyvää meidän kaikkien eteen.

Tästä on hyvä jatkaa, ylpeästi solutoslaisena, osana mahtavaa tiimiä!

P.S. Kurkkaa Tule töihin ja kerro itsestäsi ja osaamisestasi rekrypostiimme rekrytointi@solutos.fi  – tai soitellaan. Hyvää kesää! 😊

Ylpeästi solutoslainen,

satuvaisanen_netti-359x480.jpg

Satu Väisänen
Solutos
henkilöstö- ja urapalvelupäällikkö