Henkilöstöpäivässä sovellettiin auttamiskarttaa

Solutoksen tämän vuoden henkilöstöpäivä kokosi solutoslaiset yhteen virkistymään ja ideoimaan tulevaa. Henkilöstöpäivän ohjelmaan sisältyi tiimeissä ratkottavia rasteja. Yhdellä rasteista teemana oli psykiatrin sujuva työpäivä. Ryhmätyöskentelyssä hyödynnettiin Solutoksen sosiaali- ja perhepalveluiden liiketoiminta-alueella kehitetyn Perhepirkko-ohjelmistopalvelun toiminnallisuutta, auttamiskarttaa.

– Auttamiskartta on kehitetty digitaaliseksi työkaluksi systeemisen lastensuojelun tiimeille käytettäväksi yhdessä asiakasperheen kanssa. Se on tavoitteen suuntaamisen väline, jolla tunnistetaan tavoitteiden ohella myös voimavarat ja kuormitustekijät sekä sovitaan seuraavista työskentelyn askeleista, Solutoksen liiketoimintajohtaja Sanna-Tuulia Lehtomäki kertoo.

Auttamiskartta taipui henkilöstöpäivän osallistujien käsissä erinomaisesti myös toimivan työpäivän visiointiin ja siihen liittyvien elementtien tunnistamiseen. Rastin tärkeänä sivutuotteena syntyi myös arvokkaita Auttamiskartan jatkokehittämisen ajatuksia.

– Osallistujat toinen toisensa perään totesivat, että Auttamiskartta soveltuisi lähes sellaisenaan psykiatristen työryhmien käyttöön hoitosuunnitelmien prosessityökaluna. Pirkko-kehitystiimi sai tästä palautteesta arvokasta tukea suunnitelmilleen, Sanna-Tuulia iloitsee.

Henkilöstöpäivä oli varsin onnistunut ja rasteilta saimme paljon ideoita jatkokehitystä ajatellen. Osallistujien kesken todettiin myös, että vaikka sote-uudistuksen myötä syntyvät hyvinvointialueet tulevat muuttamaan markkinaa, tulee Solutoksen kaltaiselle toimijalle jatkossakin olemaan kysyntää toimialalla.

– Asiakkaat tulevat tarvitsemaan uusia kumppanuusmalleja ja niihin me Solutoksella olemme valmiina!

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille, nähdään jälleen ensi vuonna!

Perhepirkko-sovelluksesta voit lukea lisää täällä.