HR- ja taloussuunnittelija tukee lääkäreiden arkea

HR- ja taloussuunnittelija Jaana Iivarinen on työskennellyt Solutoksella nyt kolmen vuoden ajan. Työtehtävät vaihtelevat päivän ja kuun vaiheen mukaan, eikä kahta samanlaista päivää ole.

Ennen Solutoksella aloittamista Jaana ehti työskennellä Postilla yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Uran varrelle on mahtunut niin myyntityötä, esimiestehtäviä kuin HR:ää. Uusi työ Solutoksen riveissä löytyi somen kautta.

– Mainitsin LinkedIn-profiilissani etsiväni töitä, joita voisi tehdä etänä, mutta joissa myös osaamiseni olisi hyödyksi. Minuun otettiin yhteyttä ja innostuin Solutoksesta heti! Työ alkoi osa-aikaisena, mutta työsopimusta ja työnkuvaa on muutettu sitä mukaan, kun talo on tullut tutuksi ja tarve osaamiselle on kasvanut, Jaana kertoo.

Moni asia on kolmessa vuodessa ehtinyt muuttua. Esimerkiksi lääkäreiden määrä on tuplaantunut ja toiminnan kasvettua käyttöön on otettu uusi palkanlaskentajärjestelmä. Lisäksi muuta henkilöstöä on täydennetty ja prosesseja uudistettu ja parannettu. Sen myötä myös Jaanan toimenkuva on kehittynyt.

– Tällä hetkellä toimenkuvani on minulle juuri sopiva. Olen tarkka ihminen, joten esimerkiksi nippelitiedon kasaaminen tulee minulta luonnostaan. Työssä on sopivasti haastetta, mutta etätöiden ansiosta saan tehdä töitä omassa rahassani ja juuri minulle sopivalla tavalla.

Tukea lääkäreiden arkeen

Jaanan työpäivää ja -viikkoa rytmittävät etenkin kuun alun laskutus ja palkanmaksu. Kiireisimpinä päivinä työpöydälle ei juuri muuta mahdu, mutta kun laskut ja palkanmaksu ovat kunnossa, jää aikaa myös kehitystyölle ja lääkäreiden yhteydenottoihin vastaamiseen. Solutoksen lääkäreiden arjen sujuvuus onkin pitkälti Jaanan hyppysissä.

– Minä olen se henkilö, joka ottaa lääkärit vastaan rekrytoinnin jälkeen. Lisäksi työhöni kuuluu paljon ongelmanratkaisua, joka liittyy esimerkiksi lääkäreiden työaikakirjanpitoon. Lääkäreiltä voi tulla myös kysymyksiä esimerkiksi laskutukseen tai koulutusbudjettiin liittyen, Jaana kuvailee.

Osa lääkäreistä päätyy töihin muualle kuin asuinkuntaansa. Näissä tilanteissa Jaana järjestää lääkärille asunnon aina vuokrasopimusta ja sisustusta myöten.

– Tuollaiset tilanteet tuovat isoa vaihtelua työhön ja osoittavat, että suunnittelijan tittelillä saattaa päätyä tekemään mitä erikoisempia hommia, Jaana naurahtaa.

Joustoa puolin ja toisin

Jaana kertoo viihtyneensä Solutoksella varsin hyvin. Nelipäiväistä viikkoa tekevälle HR- ja taloussuunnittelijalle parasta työssä ovat olleet vapaus suunnitella itse omaa työtä ja jousto niin hänen itsensä kuin työnantajan puolesta.

– Toisinaan teen hieman pidempää päivää, jotta tietyt asiat saadaan hoidettua, mutta vastavuoroisesti olen saanut paljon joustoa myös Solutoksen puolesta. Se sopii elämäntilanteeseeni paremmin kuin hyvin.

Tulevaisuudessa Jaana haluaisi oppia lisää etenkin yrityksen taloushallinnosta ja sen kehittämisestä. Hän suoritti juuri työn ohella liiketalouden erikoisammattitutkinnon, joka keskittyi etenkin HR-asioihin.  

– Vaikka kokemusta on jo paljon, aina voi oppia lisää. Tässä työssä vastaan voi tulla mitä vaan, joten kehittymisen paikkoja tulee aina uusia! Jaana summaa.

Tutustu myös muihin solutoslaisiin ajankohtaisissa artikkeleissamme.