Kehittäjäpsykiatrikilpailussa innovatiivisuus palkitaan

Vuoden kehittäjäpsykiatrikilpailu on parhaillaan käynnissä. Palkinnon taustalla vaikuttaa intohimo alan kehittämistä kohtaan. Haluamme palkita innovatiivisen ja aloitteellisen psykiatrin, joka omalta osaltaan vie kehitystä eteenpäin.

Me Solutoksella haluamme olla osa terveydenhuollon ongelmien ratkaisua. Meille koko alan kehittäminen on sydämen asia ja tunnistamme myös ne haasteet, joita alaan liittyy. Etenkin mielenterveyspuolella hoitojonot ovat usein pitkiä ja ammattilaisten kalenterit täynnä, mutta samalla ala kasvaa ja avun tarvitsijoita on koko ajan enemmän.

– Mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt ovat moninkertaistuneet parissa vuosikymmenessä. Työkyvyttömyyseläkettä saavista yli puolet kärsivät juuri näistä ongelmista. Samaan aikaan psykiatriaan erikoistuvien lääkäreiden määrän ennustetaan laskevan. Tästä syystä tarvitsemme uusia keinoja koko yhteiskunnan hyvinvoinnin lisäämiseksi, sanoo Solutoksen toimitusjohtaja Kari Lappalainen.

Jotta jo olemassa olevaan hoitovajeeseen voidaan vastata, tarvitaan uusia, innovatiivisia tapoja ihmisten hoitamiseen. Psykiatrien lisäksi tulevaisuudessa tarvitaan entistä enemmän data-analyytikkoja, koodareita ja ohjelmistokehittäjiä, joiden avulla olemassa olevaa dataa voidaan hyödyntää ja sen myötä kehittää palveluita.

– Mielenterveyspalveluiden kehittäminen on tärkeää, koska kysyntä kasvaa ja yhteiskunnan voimavarat ovat rajalliset. Me solutoslaiset olemme mukana! Lappalainen lupaa.

Kehittäjäpsykiatrikilpailu käynnissä 13.12.2021 asti

Järjestämme kehittäjäpsykiatrikilpailun nyt ensimmäistä kertaa. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin ne ammattilaiset, jotka omalla toiminnallaan vievät alan kehitystä eteenpäin. Haussa on Suomessa psykiatrian alalla toimiva lääkäri, joka on osoittanut työyhteisössään poikkeuksellista aloitteellisuutta ja innovatiivisuutta toiminnan kehittämiseksi ja myönteisen uudistuksen aikaansaamiseksi. Hakemamme henkilö on toiminnallaan siten edistänyt potilaiden laadukasta ja vaikuttavaa hoitoa.

Palkitsemme vuoden 2021 voittajan 3000 euron stipendillä. Kuka tahansa voi ilmiantaa sopivan henkilön ja myös voittajan ilmiantaja palkitaan. Raati haastattelee finaaliin päässeet kolme henkilöä, minkä jälkeen voittaja julkaistaan. Ehdokkaita voi ilmiantaa 13.12.2021 asti täällä.