Kokonaisuuksien hallinta kuuluu Mariannen vahvuuksiin

Projektipäällikkö Marianne Aarrekangas tuo monipuolista osaamista Solutoksen projekteihin ja erityisesti PIRKKO®-ohjelmiston käyttöönottoihin. Hänen vahvuuksiinsa kuuluu muun muassa kokonaisuuksien hallinta ja hyvät vuorovaikutustaidot. 

Elokuusta 2020 lähtien Solutoksella projektipäällikkönä työskennellyt Marianne Aarrekangas hallitsee työssään asiakkuuksia ja isoja projektikokonaisuuksia. Työnkuvaan kuuluu uusien käyttöönottojen suunnittelu-, toteutus- ja ylläpitotehtävät. 

– Työotteeni on projekteissa valmentavaa ja organisaatiota sekä esimiestyötä tukevaa. Tuon osaamiseni kautta terveydenhuollon ja järjestelmän käyttäjän, mutta myös johdon näkökulmaa ohjelmiston kehittämistyöhön, Marianne kertoo. 

Koulutus tukee työtä

Terveydenhuoltoalan osaaminen kumpuaa sairaanhoitajan peruskoulutuksesta ja pitkästä urasta aikuispsykiatrian parissa. Lisäksi terveystieteiden maisterin tutkinto ja aiemmassa työssä kartutettu esimieskokemus tuovat Mariannelle laaja-alaista näkemystä.

– Käyttäjän roolista PIRKKO® oli jo valmiiksi tuttu edellisestä työpaikastani esimiesroolissa. 

Marianne hahmottaa hyvin kokonaisuuksia, ja hänellä on kyky organisoida isojakin projekteja. Asiakkaiden kanssa tehtävä yhteistyö tuntuu luontevalta ja mukavalta. 

– Vahvuuksiini kuuluu jatkuva kehittämishalu esimiestyössä. Pystyn toimimaan haastavissakin tilanteissa ja vuorovaikutustaitoni ovat hyvät. 

Osaaminen täydentää tiimiä

Yksi Solutoksen vahvuuksista on tiimin koostuminen monesta eri ammattiryhmästä, jolloin jokainen pääsee omalla osaamisellaan täydentämään tiimiä ja tuomaan uutta näkökulmaa tekemiseen. 

Ohjelmistokehittäminen oli Mariannelle etenkin työsuhteen alussa vierasta, mutta hän on pystynyt tuomaan omaa osaamistaan esille käyttäjän näkökulmasta. 

– Olen tehnyt aiemmin töitä myös sairaanhoitajana, eli tiedän, mitä arki on. Nykyään ohjelmiston kehittäminenkin alkaa olla jo tutumpaa, ja itseään voi kehittää joka päivä. On erittäin mieluisaa päästä jatkuvasti oppimaan jotain uutta, ja ainakaan päivät eivät käy tylsiksi, Marianne naurahtaa. 

Mariannen inspiraatio alan vaihtamiseen kumpusi halusta päästä kehittämään mielenterveystyötä ja julkista terveydenhuoltoa.  

– Mielestäni mielenterveystyön ja psykiatrian alalla kehittämistyötä tarvitaan valtakunnallisesti. Sote-uudistuksen ja hyvinvointialueiden myötä odotan innolla, että varsinkin ennaltaehkäisevät ja peruspalvelut paranisivat ja tasapuolistuisivat kaikille ympäri Suomea. Toiveeni on, että julkisilla varoilla tehtävä mielenterveystyö palvelisi lisääntyvää asiakasmäärää parhaalla mahdollisella tavalla.

Mariannen ja muiden solutoslaisten kuulumisia voit seurata muun muassa Facebookissa ja LinkedInissä.