PIRKKO® kehittyy Veracellin avulla

Veracell Oy on ohjelmisto- ja tekoälyyn, analytiikkaan ja datalähtöiseen liiketoimintaan keskittynyt ohjelmistokonsulttitalo. Solutoksen yhteistyökumppanina Veracell on mukana nostamassa PIRKKO®-järjestelmää seuraavalle tasolle. 

Solutoksen ja Veracellin kumppanuus on kestänyt jo kolmisen vuotta. Viime aikoina yhteistyö on kiihtynyt PIRKKO®-järjestelmän data- ja analytiikkalähtöisyyden kehittämisen myötä. 

– Keräämme lähdejärjestelmistä ja tietokannoista dataa, jota yhdistämme esimerkiksi kyselyjen avulla kerättyihin tietoihin hoidon vaikuttavuudesta. Analytiikalla pyrimme löytämään malleja, joilla pystymme selittämään hoidon vaikuttavuuteen yhteydessä olevia tekijöitä, selventää Veracellin toimitusjohtaja Timo Erkkilä

Tavoitteena ymmärryksen lisääminen 

Tiivistettynä kehitystyön tavoitteena on tuoda tekoälyä hoitoprosessien ymmärtämiseen. Veracellin asiantuntijoilta löytyy tohtoritasoista terveydenhuollon analytiikan osaamista. 

– Lääketieteen ja terveydenhuollon ammattilaiset haluavat ymmärtää dataa, ja me autamme siinä. Ultimaattinen tavoitteemme on jonain päivänä vaikuttaa hoidon operatiiviseen tasoon. 

Veracell on myös mukana kehittämässä Solutoksen koko data-arkkitehtuuria ja valmiutta siihen, että yritys voi tulevaisuudessa hyödyntää analytiikkamalleja osana palvelukokonaisuutta. Pyrkimyksenä on helpottaa tietojen analysointia tulevaisuudessa. 

– Sillä on merkitystä, missä muodossa ja kuinka helposti erilaiset datalähteet ovat saatavilla. Teemme datasta koneoppimis- tai tekoälymalleille helpommin saavutettavaa, jotta hoidon vaikuttavuuteen liittyvää analytiikkaa olisi vaivattomampaa tehdä jatkossa. 

Avointa yhteistyötä 

Sekä Solutos että PIRKKO® näyttäytyvät Erkkilälle ketterinä. PIRKKO®-järjestelmä helpottaa hoidon suunnittelua mahdollistaen kuitenkin tutun potilasdatan näyttämisen. Solutos yrityksenä on puolestaan kokonsa ja toimintatapojensa ansiosta nopealiikkeinen. 

– Solutokselta löytyy sellaista adaptiivisuutta, jota muilta toimijoilta ei välttämättä löydy. Nopea reagointi ja muuntautumiskyky ovat ehdottomasti Solutoksen eduksi. 

Tänä vuonna Veracellin ja Solutoksen yhteistyö tulee sisältämään tiivistä yhteydenpitoa ja viikoittaisia tapaamisia muun muassa dataan, BI-raportointiin ja analytiikkaan liittyen. Erkkilä kuvaa yhteistyötä Solutoksen asiantuntijoiden kanssa mielenkiintoiseksi ja positiivisella tavalla haastavaksi.  

– Me Veracellilla olemme luonteeltamme uteliaita ja kiinnostumme hankalistakin ongelmista. Solutos tarjoaa kiinnostavia pähkinöitä purtaviksi, joiden parissa aika ei käy pitkäksi. Solutoksen toimintaan iskostunut läpinäkyvyys auttaa niin meitä kuin muitakin kumppaneita tukemaan yritystä parhaalla mahdollisella tavalla. Läpinäkyvällä toiminnalla syntyy paras lopputulos, Erkkilä kiteyttää.