Rekrytoimme psykiatreja

Solutos rekrytoi jatkuvasti uudistushenkisiä psykiatreja ja lanseeraa uuden urapalvelun lääkäreille syksyn mittaan. Mutta miksi valita juuri Solutos? Annetaan toimitusjohtaja Kalle Horjamon vastata.

”Yrityksemme tarinassa alkaa nyt vaihe kaksi, mikä tarkoittaa entistä voimakkaampaa kasvua ja aiempaa monipuolisempia työvaihtoehtoja. Alamme tarjota lääkäreille myös jotain hyvin spesiaalia eli räätälöityä apua urasuunnitteluun ja sitä kautta parhaita mahdollisia työpaikkoja yksilön tarpeisiin.”

”Uudistustakuukonseptimme puolestaan varmistaa, että meillä on tarjolla myös johtamis- ja kehittämistehtäviä. Mielestäni Solutos on nyt aidosti yritys, joka pystyy tarjoamaan täydellisen urapolun erikoistumisen loppuvaiheista eläkkeelle. Ja itse asiassa siitä eteenkinpäin”, Kalle jatkaa ja naurahtaa.

Yritys on palkkaamassa kesäkuun alussa henkilöstö- ja urapalvelupäällikökseen kasvatustieteen maisteri Satu Väisäsen, joka lähtee toteuttamaan Solutoksen urapalvelukonseptia.

Uuden henkilöstöosaajan tehtävänä on vastata lääkäritietopankin toteutuksesta ja uudenlaisten uravaihtoehtojen tarjoamisesta lääkäreille.

Tarjolla uusi urapolku

Yleisesti kehittämishaluiset lääkärit ovat edenneet virkauralla apulaislääkäristä kohti suurempaa kehitys- ja hallintovastuuta. Vaihtoehtoisesti lääkäri on keskittynyt kliiniseen työhön virassa, ostopalvelulääkärinä tai yksityisvastaanotolla.

Solutos tarjoaa nyt kuitenkin kolmannen uravaihtoehdon, jossa lääkäri pääsee kehittämistyöhön käsiksi entistä nopeammin. Kyseessä on rinnakkain kehittämisen malli yhdessä julkisen puolen asiakkaan kanssa ja uudistustakuulla, mikä tarkoittaa, että yhteistyö on sidottu tuloksiin.

Uudistustakuumallille on selkeä tilaus, ja solutoslaiset uskovat ainakin yhden uuden kohteen starttaamiseen vielä syksyn aikana.

Uudistustakuu helpottaa lääkärin työtä

”Keräämme parhaillaan kiivaasti poolia kiinnostuneista. Eli lääkäreistä, jota ovat joko innostuneita johtamaan organisaatioita uudistustakuumallilla tai haluavat kliiniseen työhön omien toiveiden mukaisella työnkuvalla”, vinkkaa Kalle.

Uudistustakuutyössä kliininen lääkärin työ muuttuu vaikuttavampaan suuntaan, koska potilasmäärä vähenee intensiivisemmän ja lyhyemmän hoidon myötä ja parempia hoitotuloksia saadaan nopeammin.

Uudistustakuumallin avulla lääkärin hallinnollinen työ ja lausunnotkin vähenevät, kun hoidossa olevien potilaiden määrä puolittuu ja jokaisen potilaan hoitosuunnitelmat ja kokonaistilanne ovat aukottomasti tiedossa.

”Ehkä kuitenkin kaikkein keskeisintä yksittäisen lääkärin kannalta on, että kun Solutos saa uudistustakuumallissa vastata lääkärityön kokonaisuudesta, voimme aidosti luvata, että työn mitoitus on kohdillaan ja työt toteutuvat juuri niin kuin on sovittu”, Kalle pohtii.

Pirkolla kliininen työ muuttuu

Isossa kuvassa Solutoksen urapalvelu liittyy terveydenhuollon kliinisen työn muutokseen, jota Solutos on ajanut perustamisestaan lähtien. Hyvää hoitoa kun ei ole ilman hyvää ja ajantasaista hoitosuunnitelmaa.

Muutosta varten Solutos on kehittänyt ainutlaatuisen Pirkko™-järjestelmän. Pirkon avulla psykososiaaliset palvelut myös uudistuvat viimeisimmän tutkimustiedon mukaiseksi ja asiakas- ja potilaskäynnit vähenevät jopa 30 prosenttia.

Pirkko-järjestelmän avulla terveydenhuollon ammattilaisen työstä tulee entistä vaikuttavampaa ja tehokkaampaa ─ ennen kaikkea potilaan parhaaksi.

Lähi- ja etätöitä tarjolla psykiatreille

Uudistustakuukohteiden lisäksi tarjolla on totuttuun tapaan joustavasti töitä tarjolla, yhdestä päivästä viikossa täyspäivätyöhön asti ─ ympäri maata. Osaan töistä voi yhdistää etätyötä.

Psykiatreja etsimme parhaillaan Vaasaan, Turkuun, Pirkanmaalle, Kanta-Hämeeseen, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriin (Eksote), Kainuuseen ja Kotkaan sekä Kouvolaan, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymään (Kymsote).

Nuorisopsykiatreja etsimme Kokkolaan, Riihimäelle, Kouvolaan ja HUS-alueelle. Kokkolassa nuorisopsykiatri pääsisi tukemaan Soiten (Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä) Pirkko-projektia. Lastenpsykiatreja etsimme myös useisiin toimipaikkoihin, muun muassa Lahteen ja Mikkeliin.

Savonlinnassa Sosterissa laajenamme palvelutuotantoa siten, että toimitamme lääkäripalvelut myös päihdehuoltoon.

”Tässä pääsisi nyt tekemään Suomen mittakaavassa jotain täysin ainutlaatuista eli uudistamaan päihdepalveluita tiiviissä yhteistyössä psykiatrikonkari Veijo Nevalaisen kanssa”, Kalle kertoo ja lisää:

”Meiltä kysellään koko maan mittakaavassa aiempaa enemmän nykyään myös päihdelääkäreitä, joita tarvittaisiin erityisesti Kainuuseen.”

Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat kuulla lisää. Äläkä enää mieti, tulisitko sinäkin tiimiin, vaan tule!

Kuulumisiin,

Kalle Horjamo, puh. 040 569 2840
kalle.horjamo@solutos.fi